Veron Vlissingen Clubsite. (Nederlands)
13 June 2024 19:43
Inloggen

Welkom op onze website!
Geregistreerde gebruikers hebben meer privileges!
Wachtwoord vergeten?
Vraag hier om een nieuw wachtwoord.


Log in Zone
Gebruikersnaam

Wachtwoord


Navigatie
Home.
Wil je lid worden van de Veron?

Deltaloeps.

Alleen voor leden:

Ham Linken.
Theorie Linken.
Zelfbouw Linken.

Repeaters Walcheren.
Repeaters Landelijk.
Repeaters Benelux.

DX Cluster Spots.
DX-World.net

20 jaar PI4VLI.
Secretariaat PI4VLI.

VRZA Nederlandse Locator Contest.
Contest Pagina PI4VLI.
Dutch QSL Bureau – Regio 44.

VRZA Zuid West Nederland.
Veron Walcheren.

Fotogalerij.

Landelijk Amateur Forum.
EQSL Kaarten.

Alison gratis cursussen (sponsor)
Gebruikers Online
Gasten online: 35

Leden online: 0

Totaal aantal leden: 40
Nieuwste lid: jackb
Activiteiten
<< Juni 2024 >>
Zo Ma Di Wo Do Vr Za
            1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30            

Geen activiteiten.

Ledenenqute
Er zijn nog geen enqutes aangemaakt.
Buien radar
Support Sites:
PACC2012 nieuw
PACC2011
PACC2010
PACC2009
Meetdag wordt (ook) luisterdag
Regio 44 Op zondag 4 september 2022 is er weer een dag op Oranjeplaat aan het Veerse Meer gepland. Zonder het woord traditie te gebruiken, blijkt dat we op de laatste zondag van de grote vakantie sinds 1995 deze dag in het teken stellen van het meten van antennes. Tot op heden blijken deze dagen in een behoefte te voorzien, blijkend uit de vele antennes die in de loop der jaren door onze handen zijn gegaan.

Maar de tijd, en de technieken, schrijden voort. Waren we vroeger al blij met 1 SWR meter (iemand met slechts 1 SWR meter meet trouwens altijd de juiste SWR)😊. In de loop der jaren zagen steeds meer meetapparaten het licht (en het gras op Oranjeplaat).

Vanaf de SWR meter met 1 wijzer, kwamen de SWR meters met een kruismeter, de Autec Research meters, de MFJ analyser,
de RigExpert AA-600, de FA-VA5, de VK5JST Aerial analyser, de nano-VNA en recent werden er al laptops gesignaleerd!

Dit leidde tot het feit dat er steeds meer exotische antennes werden ontwikkeld en door de jaren heen, ook op niet-antenne meetdagen werden gecontroleerd.
Dit heeft dan weer geleid tot een waar arsenaal aan antennes en een wijs heer zei ooit (en zijn woorden worden regelmatig aangehaald):
“antennes zijn er niet alleen om te bouwen, je moet er ook wat mee doen!

Lees meer.

beheer op 10. August 2022 13:25· Lees meer · 0 reacties · 1488 keer gelezen · Afdrukken
Geen Lighthouse weekend dit jaar in Regio 44
Regio 44 Zoals eerder al aangekondigd, is de kleine vuurtoren op de Zeedijk in Westkapelle (het ijzeren torentje) dit jaar niet toegankelijk.
De reden hiervoor is dat er een ernstige verzwakking in de constructie is ontdekt en Rijkswaterstaat om veiligheidsredenen heeft besloten de toren te sluiten.

Daarnaast heeft de gemeente Veere parkeergeld ingesteld voor mensen die op de Zeedijk parkeren.
Aangezien wij daar als zendamateurs ook onder vallen, is het economisch-technisch niet handig om een of meerdere voertuigen met een losse mast naast het torentje te parkeren.

De hoge toren is nog wel toegankelijk maar vanwege de vakantie is het wel heel erg lastig om de toren te bemensen.
We missen ook ons vaste station bij het Polderhuis voor de berichten van de kinderen.

Vandaar dat we hebben besloten om dit jaar een keer over te slaan.
We houden een goed contact met de beheerder van de torens en we gaan er vanuit dat we in 2023 weer vanaf beide torens in de lucht te kunnen komen.

beheer op 29. June 2022 21:30· 0 reacties · 1672 keer gelezen · Afdrukken
EMC cursus door de Veron in 2022.
Meet en test techniek Al lang stond het op de agenda van de VERON landelijk; een korte intro in de wondere wereld van EMC (elektro magnetische compabiliteit). Eind 2019 werd het plan geopperd om op een aantal locaties in Nederland een EMC cursus te organiseren met de gedachte dat er per afdeling 2 man een introductie zouden krijgen.
In 2020 - 2021 moest dit plan om welbekende redenen in de ijskast worden gezet maar inmiddels zijn er een aantal try-outs geweest en op zaterdag 25 juni togen Frank, PE1EWR en Dan, PA1FZH namens VERON afdeling Walcheren naar de EMC werkplaats van André Canrinus, PA3FIS.
André heeft een eigen EMC laboratorium en geeft QRL-matig diverse cursussen aan professionals.
We zijn blij dat hij zijn tijd vrij kon maken om ons een "EMC for dummies" training te geven.

In 4 uur wordt je geen professioneel ontstoringstechnicus, dat is wel duidelijk.
Verwacht dan ook niet dat we nu, gewapend met een doos ferriet, je van je storing afhelpen.
Maar we kregen wel een aantal handvaten om leden die storing ondervinden, op weg te helpen.
Wat heel duidelijk werd, is dat een mail naar het Agentschap Telecom met de tekst "ik heb storing" niet zo goed werkt en vaak onderaan de stapel beland.

Wat André ons leerde was onder andere:
- Wat is er in de wet geregeld over eisen waaraan apparatuur moet voldoen, ook in relatie tot een CE markering (en de waarde hiervan in de praktijk).
- Welke gegevens zijn noodzakelijk om te overleggen aan het AT bij een klacht (een gefundamenteerde klacht heeft een grotere kans van slagen om in behandeling te worden genomen).
- Hoe benader je je buren (een goede buur is beter dan een verre vriend).
- Hoe herken je de diverse storingen.
- Welke hulpmiddelen kun je kopen of zelf maken om de storingsbron op te sporen (met eenvoudige middelen meer doen dan je denkt).
- Wat kun je als amateur zelf al doen om storing ontvangst al te minimaliseren.
- Stappenplan voor het lokaliseren van storingen.

Kijk ook eens op: https://www.veron.nl/vereniging/commissies-en-werkgroepen/emc-emf/
Nogmaals: verwacht niet dat je ons kunt bellen met alleen de mededeling "ik heb storing en doe er eens wat aan".
We kunnen je wel op weg helpen hoe je er (subtiel) achter kunt komen waar de storing vandaan komt , hoe je de storingsveroorzaker kunt benaderen en welke gegevens je alvast kunt verzamelen.
En al doende leren we met z'n allen. Dus schroom niet om ons te benaderen zodat we samen kunnen bekijken wat we voor elkaar kunnen krijgen in geval van een storing.

73,
Frank Laanen, PE1EWR
Dan de Bruijn, PA1FZH

beheer op 29. June 2022 20:56· 0 reacties · 1500 keer gelezen · Afdrukken
Velddagweekend op vertrouwde plek.
Regio 44 In tegenstelling tot de afgelopen twee jaar lijken de Coronazorgen nu voorlopig naar de achtergrond verdreven te zijn, daarom kunnen we nu weer uit zien naar een gebruikelijk Velddagweekend op een vertrouwde plek!
En we maken er meteen maar een extra lánge editie van want we zetten ons kampement op tijdens het Pinksterweekend en dat betekent voor de meeste werkenden onder ons een vrije maandag.
Die vertrouwde plek, dat is uiteraard Camping Buitenhof te Lewedorp.

Géén Veron VHF velddagcontest meer:
Als het agenda-technisch even kon lieten we het Velddagweekend altijd samenvallen met de Veron VHF/UHF velddagcontest. Echter, tijdens de laatste edities kwamen er dusdanig weinig logs binnen (Wijnand PA3HFJ stuurde vorig jaar als enige (!) een log in) dat men heeft besloten de contest niet meer als velddag te organiseren maar er een “gewone” weekend-contest van te maken.
De echte velddag liefhebber kan overigens alsnog aan de bak tijdens de Veron / IARU HF CW Velddagcontest die in dit weekend wordt gehouden. Meer informatie kun je op de Veron website vinden. Nu nog even oefenen met morsesleutel!

Maar onze velddagen staan natuurlijk ook en vooral bekend om de experimenten met antennes. En we kunnen melden dat het aantal antenne-analysers in Regio 44 de laatste tijd exponentieel lijkt te zijn toegenomen, dus het moet wel zeer gek lopen wil jouw antenne niet aan een zeer grondige en kritische doch rechtvaardige blik worden onderworpen. Er zijn een aantal ervaren antennebouwers aanwezig die jou gevraagd en vooral ongevraagd van advies op dit gebied zullen voorzien. Neem dus vooral je antenneprojecten mee.

Overnachtingen:
We hebben weer drie plaatsen op de camping gereserveerd waar de tenttrailers van resp. Cor PE1PTQ en Jolande, Dan PA1FZH en Elna, en Wijnand PA3HFJ en Karin PA2KM zullen staan. Op deze plaatsen is ook ruimte om er een kleinere tent bij te zetten. Zo zal Michel PE1PTS ook op de camping overnachten. Laat het even weten indien je dit ook zou willen. Voor grotere kampeermiddelen kun je zelf proberen om nog een plekje op de camping te bemachtigen.
Maar alleen overdag komen en thuis slapen kan natuurlijk ook!

Verder willen we dit jaar op de zondagavond een barbecue aansteken om gezamenlijk een gezellige maaltijd te hebben. Het uitgangspunt daarbij is dat je zelf je vlees, vis en andere etens- en drinkwaren meeneemt.
Dit voorkomt een hoop geregel en je weet zeker dat je het voor jou juiste op de BBQ kunt leggen! Laat wel even van tevoren weten dat je mee doet zodat we kunnen zorgen voor voldoende barbecues.

De kleine lettertjes:
En dan nu de kleine lettertjes die menig bezoeker vergeet te lezen, zo leert de inmiddels jarenlange ervaring… hi!
• Iedereen zorgt voor eigen eten en drinken (denk evt. aan de BBQ).
• Kom je op bezoek, neem dan een stoeltje en een mok mee.
• Het WAT is dit weekend uiteraard met een delegatie aanwezig, het WAT-tarief is dus vermeldenswaardig en bestaat uit bier en nootjes, dit in ruil voor schier oneindige kennis op antennegebied!
• Specifieke wensen of hulp nodig? Laat het dan wel tijdig weten zodat er indien nodig voorbereidingen kunnen worden getroffen.
• De inpraatfrequentie is 145.225 MHz, maar soms zijn we even niet in de buurt van de vaste set, dus roep dan later nogmaals. Ook de 70cm repeater te Vlissingen zal wel bij een van de deelnemers standby staan.
• Bezoekers worden verzocht hun voertuigen bij de loods te laten staan om het grasveld en de antennes te sparen.
• Antenne analysers, SWR meters tot 450 MHz en standaard lengte coaxkabel zijn aanwezig.
• Sets van 160 meter – 70 cm (incl. 4 meter) zijn aanwezig.
• Sets, antennes en SWR meter voor 23 en 13 cm worden alleen op verzoek meegenomen, laat van tevoren even weten als je hiermee wilt experimenteren.
De afdeling Walcheren betaalt ook dit jaar de kosten voor de niet-overnachtende bezoekers.

Tot slot de samenvatting:
Wanneer : vrijdagmiddag 3 juni - maandagmiddag 6 juni
Waar : Minicamping Buitenhof, Dekkersweg 5 in Lewedorp
Inpraatfreq.: 145.225 MHz en 70cm repeater Vlissingen
Meer info : mail Wijnand PA3HFJ.

beheer op 24. May 2022 19:30· 0 reacties · 1543 keer gelezen · Afdrukken
COTA Camping on the air editie 2022 groot succes.
Regio 44Het is het eerste grote evenement dit jaar, nu de meeste versoepelingen achter de rug zijn kunnen we weer in grotere getale samenkomen om,
in dit geval, het Camping On The Air te houden op camping Buitenhof bij de familie Dekker in Lewedorp.

Gezelligheid, vollop experimenten en zelfbouw maar ook lekker eten en hapjes verzorgd door de dames.
Dan PA1FZH als first-operator en second-operator Frank PE1EWR ontvingen als waardering voor 20 jaar Techno-ronde een speciable MOK met passende tekst.

Er werd uitgekomen op de radiobanden en antennes werden getest en vergeleken.
Een aantal personen brachten hun zelfbouw projecten mee waaronder een replica van de Enigma coderingsmachine.

Van deze 10e COTA zijn uiteraard ook weer beelden gemaakt door o.a. Wijnand, René, Dan en Michel.
De beelden staan achter de link: https://www.pi4zwn.nl/fotoboek/fotoboek-2022/nggallery/fotoboek-2022/2022

Voor het hele uitgebreide verslag lees de: Deltaloep april 2022

Hieronder een impressie:

Klik op de tumbnails voor vergrote weergave van de foto's.

beheer op 27. March 2022 11:02· 0 reacties · 1734 keer gelezen · Afdrukken
Afdelingsronden hervat.
Regio 44Leek het er na de zomer nog op dat we elkaar weer, met wat voorzichtigheid, in persoon konden ontmoeten, blijkt de toekomst toch niet zo heel goed voorspelbaar.
Nu de Coronatouwtjes nog strakker zijn aangetrokken, is het dan ook nog niet te voorspellen wanneer we weer afdelingsbijeenkomsten en gezamenlijke activiteiten kunnen organiseren.
Vanaf diverse kanten is gemeld dat men het onderling contact toch wel begint te missen. Daarom hebben we besloten om tot nader order de afdelingsronden weer op te starten;

- De eerste woensdag van de maand om 20:00 is dat de PI4ZWN ronde als vervanging van de afdelingsavond van de VRZA-ZWN. Deze ronde wordt geleidt door Karin Mijnders, PA2KM
- De tweede woensdag van de maand om 20:00 is dat de PI4WAL ronde als vervanging van de afdelingsavond van de VERON-WAL. Deze ronde wordt geleidt door Dan de Bruijn, PA1FZH

Uiteraard is er daarnaast nog steeds de Technoronde op zondagavond om 21:00, geleidt door Dan de Bruijn, PA1FZH of door Frank Laanen, PE1EWR

Alle hierboven genoemde ronden zijn op 145.225 MHz , FM met verticale polarisatie vanuit Nieuwdorp-Oost of vanuit Middelburg-Zuid.

Graag horen we niet alleen de leden van de drie gezamenlijke afdelingen maar ook andere amateurs weer in de ether.

73,

Karin Mijnders, PA2KM, voorzitter VRZA afdeling Zuid West Nederland.
Dan de Bruijn, PA1FZH, voorzitter VERON afdeling Walcheren.

beheer op 20. December 2021 11:07· 0 reacties · 1567 keer gelezen · Afdrukken
Vervang voedingkabel voor moderne sets.
Uitleg Veel moderne (Kenwood, Icom, Yaesu) sets werken op 13,8 volt en hebben dus een losse voeding nodig.
Meestal staat deze vlak naast de set.
Maar de set wordt vaak met een voedingssnoer van 2 meter lengte geleverd. Het resultaat is dat er niet alleen een hele kluwen draad achter op je bureau ligt maar er ook een onnodige spanningsval wordt veroorzaakt.

Inkorten van de kabel kan natuurlijk maar omdat de twee zekeringen aan de achterkant van het snoer zitten, is dit niet makkelijk. Bovendien is het zonde om je originele snoer kapot te knippen.

Op de diverse Chinese websites zijn losse stekkers te koop voor ca. €5 maar voor €10 - €12 koop je een compleet snoer met de juiste stekker, twee autozekeringen en een stuk 4 mm² kabel van ca. 1 meter lengte.

Het enige wat je zelf nog moet doen, is er een PP30 connector aan zetten en dat past precies want de maximale kabel voor een PP30 connector is 4 mm². Voor in de shack maar ook voor in het veld is 1 meter lengte meestal ruim voldoende.

De kabels zijn er met een vier-polige stekker of zes-polige stekker, dus kijk even goed welk model je nodig hebt.
73,

Dan de Bruijn, PA1FZH

beheer op 07. November 2021 15:16· 0 reacties · 2348 keer gelezen · Afdrukken
Deltaloep Extra over de resterende bijeenkomsten in november.
Regio 44 Beste luister- en zendamateurs,

In verband met de oplopende Coronacijfers deze Deltaloep november extra 05-11-2021over de resterende bijeenkomsten in november.

Namens de drie afdelingsbesturen van VERON Walcheren, VERON Vlissingen en VRZA Zuid West Nederland iedereen een fijn weekend.

73' Ronald
PA10725

beheer op 05. November 2021 22:01· 0 reacties · 1559 keer gelezen · Afdrukken
12 septtember 2021 is er een open-lucht Radio/techniek markt in Bladel.
LandelijkDeze week nog zal een persbericht uitgaan namens het Kempische Amateur Radio bestuur dat net als vorig jaar 6 sept ook dit jaar komende zo 12 sept 2021 een open-lucht Radio/Techniek markt georganiseerd gaat worden.

Houd de website van www.pi4kar.net goed in de gaten, schijf die dag in je agenda en reserveer wat geld voor aankopen.
Ook al is deze markt net buiten Bladel niet even om de hoek, welke spullen- en onderdelenmarkten zijn er nog meer ...

Vorig jaar was best wel een succes met meer dan 400 bezoekers, dus ben er op tijd bij !
55
73's

beheer op 13. October 2021 18:38· 0 reacties · 2208 keer gelezen · Afdrukken
Special Call PA50DQB tijdens Locatorcontest.
Contest Dit jaar wordt gevierd dat het Dutch QSL Bureau – (DQB) – 50 jaar bestaat. Na overleg tussen de Veron en VRZA werden de twee bestaande QSL-bureaus op 1 januari 1971 samengevoegd. Sindsdien verwerkt het bureau de in- en uitgaande QSL-kaarten voor de leden.

Karin PA2KM is namens het DQB de regionale QSL manager (RQM) voor Regio 44 én is zij ook de contestmanager van de VRZA.

Karin zal tijdens de laatste drie Locatorcontesten gebruik maken van de speciale call PA50DQB om de “verjaardag” te vieren. Door het maken van een QSO met deze call is een leuke QSL-kaart te bemachtigen. Die via het DQB tot jou komt!

NLC
De Nederlandse Locator Contest (NLC) wordt iedere tweede dinsdagavond van de maand gehouden tussen 20 en 23 uur lokale tijd, op 6 meter en hoger.
De meest gebruikte banden zijn 6m, 4m, 2m en 70cm. Karin hoopt met zoveel mogelijk amateurs een QSO met deze speciale call te voern. Ook luisteramateurs kunnen een rapport insturen om de PA50DQB kaart te kunnen ontvangen.

De call PA50DQB zal tot eind dit jaar rouleren over het land en via diverse amateurs geactiveerd worden.
Karin en Wijnand (sub-RQM voor Regio 44) zullen in het weekend van 20 – 21 november ook deze call activeren, maar dán met de nadruk op de HF-banden.

beheer op 13. October 2021 18:20· 0 reacties · 2377 keer gelezen · Afdrukken
Ad Strijb, PA3CGK Silent Key
Silent Key
Op 14 september 2021 is OM

Ad Strijb, PA3CGK

overleden, in de leeftijd van 74 jaar.


Alle actieve amateurs kennen Ad als “de radioman van Brammetje Dump.
In de beginjaren van de (kristal)scanners was Ad al diegene die je hielp bij het vinden van het juiste kristal.
En was hij het verkooppunt van de (toen nog getypte) scanner-frequentielijsten; de voorloper van Delta Scanner Zeeland.

Maar ook op technisch vlak was Ad in de winkel altijd een goede vraagbaak en niet zelden vond hij nog het voor jou ontbrekende stekkertje of transistor.
Als man uit de praktijk adviseerde hij je ook met het vinden van de juiste set, ongeacht of het nu 27 MHz, amateurset of scanner was.

Ad was niet veel actief op de banden maar hij luisterde nog steeds enorm veel en repareerde voor menigeen de apparatuur in zijn shack achter in de tuin.

Recent schonk Ad een serie bouwpakketten aan de afdeling. Deze bouwpakketten vonden hun weg naar een aantal dankbare amateurs en enthousiaste JOTA en HIT scouts.

We wensen zijn XYL en QRP's veel sterkte met dit verlies.

Namens de drie samenwerkende afdelingen;
VERON afdeling Walcheren,
VERON afdeling Vlissingen en
VRZA afdeling Zuid-West Nederland,

Dan de Bruijn, PA1FZH Voorzitter afdeling Walcheren van de VERON.

Er is gelegenheid tot het nemen van afscheid op vrijdag avond 17 september. De crematieplechtigheid zal in besloten kring plaatsvinden.

beheer op 17. September 2021 09:29· 0 reacties · 1711 keer gelezen · Afdrukken
English Version
English version press here
Sponsors

PI4VLI Contest Club

Kijk in de agenda voor de openingstijden van het clubstation.


ONZE SPONSORS:

Paree B.V Electro Telecom

Van Os Computech

Veron


Wil je PI4VLI helpen en ondersteunen met uiteraard een vermelding in de Donateurslijst,neem dan contact op met: info@pi4vli.nl


Adverteren?
Shoutbox
U dient in te loggen om een bericht te plaatsen.

02. June 2024 16:16
ik bedoel die van walcheren zodat ik het technorondje mee kan luisteren op zondag,nu hoor ik niet iedereen

14. May 2024 20:24
Beste Jack Boere een WebSDRvoor de 2 meter band die in Hilversum staat is te vinden op het internet adres: http://websdr.pi1.
...org:8901/
Succes ermee!

05. May 2024 21:20
hallo medeamateurs ik luister elke zondag mee op de 2 m maar ik ka de web sdr niet vinden . kan iemand mij vertellen hoe ik dat moet doen? ik zal mijzelf meteen even voorstellen. ik ben jack boere
Laatste Artikelen
Radiomarkt Bladel , ...
Bezoek aan het PI4CC...
PACC contest 2014.
Reparatie 160 meterb...
PACC Contest in 2010...
"Elecraft K2" H.F. s...
Gratis online opleid...
Foto's draadloos Int...
VLI crew succesvol m...
Q.S.O. met gast uit ...
Terugblik op Jambore...
Inbreng leden bij ja...
Nieuwe leden maakten...
Reparatiewerk en bev...
Demonstratie van "Sh...
Leden Veron Vlissing...
T.V. ploeg uit voorm...
Bezoek aan Westschou...
Homebrew R.F. low pa...
Homebrew 4 Watt A.M....
Zelfbouw project van...
Zelfbouw project van...
Zelfbouw project van...
Zelfbouw project van...
Tips voor het beginn...
Zelfbouw project van...
Weghalen oude buis a...
Zelfbouw project van...
Ombouw telemetrie se...
Foto's en uitleg ove...
Veron Vlissingen in ...
Regiocontest bijdrag...
Het bevestigen van d...
Plaatsen backup mast...
Reparatie koeling ho...
Zelfbouw project van...
Verbeteren kortegolf...
Pakking vervangen va...
Draadloos internet (...
Solar Conditions
Wereldklok
Links
Teamspeak DLZA
Veron
VRZA
UBA (België)
Vlaamse radioamateurs
Stichting Radio Examens
Agentschap Telecom
Dares
HVZeeland
NASA
NASA TV
Online Logbook
Shack 1
14.235.000-MHz,
LSB-mode,
K2-radio,
03-Mar-2011 14:11:24
Shack 2
7.135.000-MHz,
LSB-mode,
FT-950-radio,
20-Feb-2011 17:46:36
Shack 3
14.235.000-MHz,
USB-mode,
FT-950-radio,
27-Feb-2011 16:41:38
Copyright © 2023,2024 Veron afdeling Vlissingen. Alle rechten voorbehouden.